Blog a blogger

Anketní otázka: Který blog nebo blogger vás mimořádně zaujal, ovlivnil? Ovlivnil vás v blogování nebo i v reálním životě? Jestli chcete, můžete se svěřit v komentářích.

Než jsem začala sbírat barbie a pořídila si vůbec v dospělosti první barbie (barbie pojmenovanou Teresa) zjistila jsem, že existuje svět sběratelských barbie. Do té doby jsem možná jen mlhavě slyšela o Tonner. Jedním z prvních blogů, na které jsem narazila, byly stránky Danči S., kde byly takové skvosty jako Grace Kelly, Katnis z Hunger Games a hlavně Kayla/Lea basic s černými vlasy, ta mě okouzlila. (Bohužel po ukončení blog.cz tyto stránky už neexistují.) To jsem opravdu panenky záviděla (a stále závidím), protože ani po letech většinu z nich nevlastním. Byla to nádhera a chtěla jsem mít taky takovou sbírku. Nějakou dobu jsem sbírání odolávala, ale pak jsem začala sbírat ve větším. Spousty panenek si ale bohužel nikdy nepořídím, protože v průběhu let se jejich cena vyšplhala docela vysoko.

Další velký zlom nastal díky Nikky, kterou jsem znala jako majitelku slušné sbírky barbie. Díky tomu, že se ocitla v podobné životní fázi jako já a tomu, že to bylo v době, kdy jsem omezila svoje sociální kontakty, jsme si začaly psát. Svět blogu se propojil s tím reálným.

A naposledy mě ovlivnila Jitka a Klub blogerů, kam jsem se na přelomu roku zapojila. Díky tomu jsem si založila i druhý blog zaměřený na moje další koníčky a vlastně víc na realitu, odraz mojí reality. A když v noci nemůžu usnout, tak aspoň můžu promýšlet články:-)



Komentáře

  1. Danča měla hezkou sbírku. S koncem blog.cz skončilo, bohužel, mnoho blogů. Osobně nejsem schopná říci, zda či kdo z blogerů mě ovlivnil.

    OdpovědětVymazat
  2. Na blog.cz bolo množstvo úžasných blogov a ešte lepšia komunita. Veľká škoda, že neviem, kam sa tieto blogy ľudia podeli...

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi veľa blogov z blog.cz mi veľmi chýba.
    Veľmi ma teší, že som sa dostala do tohto Tvojho výberu. Bolo to zaujímavé, ako sme spolu prežívali to radostné očakávanie, veľmi Ti za to ďakujem, že si ma oslovila.

    OdpovědětVymazat
  4. Už v článku k tématu Blogování jsem psala, že první blog, na který jsem se před mnoha lety NÁHODNĚ dostala, byla Babča. Byl to její blog, na který jsem začala chodit a líbilo se mi, jak tvoří svůj blog. Jinak nevím, kdo by mě ovlivnil, dlouho trvalo, než jsem blog založila a dělám to podle svého.

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem si chtěla založit ten svůj, tak jsem žasla nad blogem Ježurky, byl na blog.cz parádně vyvedený. Dnes https://jezura.bloguji.cool/ je naprosto jiný, není zvenčí tak pěkný, ale obsahově je pro mě jeho majitelka stejně vzorem, jako dřív a ráda k ní chodím.
    Další blog, který mě hodně zaujal je Janinky: Moje mozkovna (https://moje-nova-mozkovna.blogspot.com/) je plný inspirace a tím nemyslím jen její proslavený Falešný patchwork, který jsem taky zkoušela. Ale hlavně její zajímavé postřehy a myšlenky.
    A do třetice je tu blog U Blondýny (http://ublondyny.blogspot.com/). Kdysi byl zaměřený na svět orchidejí. Dnes je to blog psaný s nadhledem a lehkostí, plný vtipných situací s malou vnučkou .
    A tak by se dalo pokračovat dál, ale tohle jsou moje první tři blogy, které jsem začala sledovat , které mě ovlivnily.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky